Genua

Bezienswaardigheden in Genua zijn bijzonder. Dit is de excentrieke hoofdstad van de gelijknamige provincie, en is gelegen aan de voet van de Ligurische Apennijnen. Maar dit is ook de geboortestad van Columbus. Een doolhof van nauwe en middeleeuwse steegjes nodigen u uit tot een ontdekkingsreis door de stad.

Le Strade Nuove

Dit is de benaming van de straten Via Garibaldi, Via Balbi en Via Cairoli. De straten zijn beroemd vanwege de patriciërshuizen en de Palazzi dei Rolli die sinds 2006 op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Palazzo Reale

De Kathedraal van San Lorenzo, het Palazzo Reale, het Palazzo San Giorgio en de Piazzo de Ferrari vechten om de eer van uw bezoek. De twee hoofdstations staan met elkaar in verbinding door een treintunnel. Verder bezit de stad sinds 1990 een metrolijn tussen de noordwestelijke buitenwijk Rivarolo Ligure en het Piazza De Ferrari in het centrum.

Portofino

Een kleine idyllische Italiaanse plaats aan de Italiaanse Rivièra. De plaats zou zijn gesticht door de Romeinen met de naam Portus Delphini. Het haventje van Portofino wordt gezien als een van de mooiste aan de Middellandse Zee. Het bergachtige schiereiland waar Portofino ligt, heeft de status van regionaal natuurpark. De Monte di Portofino is met zijn 612 meter de hoogste top.

Sestri Levante.

De plaats ligt aan de Golf van Tigullio op de plaats waar het riviertje de Gromolo in zee stroomt. De twee baaien de Baia delle Favole en Baia del Silenzio zijn oogstrelend mooi en de fraaie zandstranden zijn aanlokkelijk. In de Galleria Rizzi zijn 113 schilderwerken te bezichtigen van Italiaanse en Vlaamse meesters. Bezienswaardigheden in Genua zijn schilderachtig.