De bezienswaardigheden in Hongarije zijn niet op een hand te tellen. De eeuwenoude cultuur zorgt voor betoverende bezienswaardigheden. Kastelen, kerken en musea met prachtige fresco’s worden afgewisseld door kloosters en monumentale huizen waar u ogen en oren tekort komt. 

Keszthely betovert 

Het Balatonmeer heeft in Hongarije de bijnaam de Hongaarse Zee. De oudste stad aan het meer is Keszthely met prachtige stranden, een waterglijbaan en ontelbare gezellige oude straatjes met kleurrijke winkeltjes. Een bezoek aan het in 1754 gebouwde Festectics kasteel dat omgeven wordt door een prachtig park mag u zeker niet missen. In de verte ligt uw fraaie vakantiehuis. 

Hongarije en badhuizen 

Vlakbij Keszthely ligt Héviz. Het door mooie badhuizen omgeven, mineraalrijke meer met zijn radioactieve modder en zwavelbaden is een weldaad en een echte aanrader wanneer u eens heerlijk wilt ontspannen. Deze plaats is zeker een aanrader als het een dag wat minder weer is. 

Goulash en wijn 

De dierentuin van Veszprém is meer dan de moeite waard en ’s avonds kunt in de plaats genieten van de traditionele goulash. Veel restaurants bieden de heerlijke goulash, maar ook de voortreffelijke traditionele kipgerechten aan. De Hongaarse wijn is veelbelovend en verrassend kruidig! 

Wandelen bij uw vakantiehuis in Hongarije 

Balatonnalmádi is omgeven door prachtige heuvels, waar u oneindige wandelingen kunt maken. Hier staat ook een uitkijktoren waar u een prachtig panorama heeft over het meer en de omgeving. Laat u betoveren door de serene sfeer en ontdek in de verte uw eigen vakantiehuisje in Hongarije. 

Fraai Velencemeer 

Met slechts een oppervlakte van 26 vierkante kilometer is dit meer het kleine zusje van het Balatonmeer. Door de geringe diepte van het Velencemeer heeft het water in de zomer een temperatuur van ongeveer 26 tot 28 graden en is daarmee zelfs warmer dan het Balatonmeer! 

Geneeskrachtige spa’s 

Ontdek de geneeskrachtige eigenschappen van het Hongaarse mineraalwater en bezoek een van de vele spa’s. De oude baden werden dichtbij de mineraalbronnen gebouwd en er zijn rond het 

Balatonmeer veel oude spa’s te vinden. Misschien heeft uw ház in Hongarije ook wel een spa!