Lucca

Bezienswaardigheden in Marina di Pietrasanta en omgeving liggen nooit ver weg. Lucca ligt in dezelfde provincie. De stadswallen uit de 16e eeuw en 17e eeuw beschermden de stad tegen de Florentijnse aanvallen. Maar er is meer, veel meer. Ontdek Luca op de fiets.

De San Michele in Foro

Deze kerk ligt aan de Piazza San Michele in Lucca. Het gebouw beschikt over vele soorten en kleuren marmer die gebruikt zijn in onder meer de façade. Mede door het gebruik van marmer aan de buitenkant en de fraaie voorgevel, wordt deze kerk door veel Toscanen beschouwd als een van de mooiste kerken van de regio.

De basiliek van San Frediano

Dit is een romaanse kerk op de Piazza San Frediano in Lucca. Het is een van de meest bezochte kerken van de stad. Frediano was de Ierse bisschop van Luca in de eerste helft van de 6e eeuw. Hij liet op deze plaats een eenvoudige kerk bouwen gewijd aan San Vincenzo, een martelaar uit Spanje.

Florence

Ietsje verder weg, maar Florence mag u in ieder geval niet missen. Pas in 59 voor Christus is de Romeinse stad door Caesar gesticht. De drie eeuwen bijna ononderbroken heerschappij van de machtige Famiglia di Medici heeft ervoor gezorgd dat de stad tot ongeveer het jaar 1730 het culturele en intellectuele hart van Europa was.

Pisa

Pisa ligt niet in dezelfde provincie, maar is ook zeker een aanrader. De Toren van Pisa, dat feitelijk de klokkentoren van de kathedraal is, vormt met het baptisterium een fraai Gotisch geheel in de stad en is niet voor niets wereldberoemd. Bezienswaardigheden in Marina di Pietrasanta en omgeving zijn beroemd.