Vele mensen beschouwen het gemeentehuis in de oude stad tot het mooiste 20e eeuws gebouw van de stad. Het is een druk bezocht gebouw doordat er naast een gemeentehuis ook een concertzaal en wat restaurants in zitten. Het gebouw heeft veel kunstschilderingen en prachtige glas-in-lood ramen. 

Petřín Uitkijktoren 

De 60 meter hoge PetÅ™in uitkijktoren staat in één van de oudste wijken van de stad Praag. De uitkijktoren wordt de kleine kopie van de Eiffeltoren genoemd. Vroeger werd deze toren op de PetÅ™in heuvel gebruikt als observatietoren en zendmast. Vandaag is het een belangrijke toeristische attractie en geldt als het mooiste uitzichtpunt over de stad. Hier kunt u genieten van een imposant panorama op de omgeving en misschien wel op uw fraaie vakantievilla in Praag. 

Nationale Museum 

Aan het Wenceslausplein ligt het prachtige Nationale Museum van Praag. In dit belangrijkste museum van Praag is een collectie van maar liefst 14 miljoen objecten te vinden. Onze vakantiewoningen in Praag hebben niet het volume van dit museum, maar zijn niet minder fraai! 

Joodse wijk Josefov 

Ten noorden van de oude stad van Praag ligt de Joodse wijk Josefov. Het geboortehuis van de beroemde schrijver Franz Kafka is hier in de wijk te vinden. Delen van de wijk Josefov zijn rond 1900 verwoest om de wijk in te richten naar het voorbeeld van Parijs. Dit initiatief is goed terug te zien aan de Parijse Boulevard. Uw leuke vakantiehuis in Praag heeft geen Franse uitstraling, maar is wel comfortabel. 

Nationaal Theater 

In 1868 werd er in Praag gebouwd aan het Nationaal Theater en pas in 1883 werd de eerste voorstelling gepresenteerd. Dit was de opera Libuše van BedÅ™ich Smetana. De zaal is fraai gedecoreerd en heeft een majestueuze uitstraling. U vindt het Nationaal Theater in de Nieuwe Stad. Vanaf het terras van uw vakantiehuis in Praag ziet u misschien wel de contouren van het Theater liggen.