De bezienswaardigheden in Schotland zijn niet op een hand te tellen. De flora en fauna van Schotland presenteert zich uitbundig. De eilanden van Schotland hebben een geheel eigen karakter en worden onderverdeeld in vier groepen, de Binnen-Hebriden, de Buiten-Hebriden, de Orkney-eilanden en de Shetlandeilanden. 

Schotse Hooglanden 

De Schotse hooglanden zijn populair. In het ruige landschap ligt de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk de Ben Nevis. De wandeling naar de top is erg in trek en ook mountainbikers vinden hier hun walhalla. Uw fraaie woning in Schotland ligt ongetwijfeld in de buurt van routes naar de top. 

Loch Ness 

Het meer van Loch Ness dankt zijn bekendheid aan het monster van Loch Ness. Er zijn in de loop der eeuwen veel waarnemingen geweest van Nessie, maar het echte bestaan is nooit aangetoond, hoewel de Schotten er zelf geen enkele twijfel over laten. Nessie bestaat! 

De Glasgow Cathedral 

Glasgow verrast, en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een levendige stad met veel sfeer en gezelligheid. Slenter door de leuke straatjes en drink een pint bij de Pub op de hoek. De Glasgow Cathedral is een belangrijke bezienswaardigheid. Deze enorme gotische kerk stamt uit de dertiende eeuw en mag u niet missen. Uw eigen cottage is kleiner, maar niet minder fraai te noemen! 

An t-Eilean Sgitheanach 

Het eiland Skye of An t-Eilean Sgitheanach zoals het eiland door de Schotten wordt genoemd is het meest noordelijk gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Het eiland wordt verbonden met het Schotse vasteland door de Skye Bridge en is een leuk uitje. 

Treinreis 

Tussen de plaatsen Mallaig en Fort William rijdt de Jacobite train op de West Highlandline. Deze treinreis behoort tot de mooiste treinreizen ter wereld en is een ware uitdaging voor wie meer van Schotland wil zien. Misschien komt de stoomtrein wel langs uw vakantiewoning in Schotland!