Viareggio

Bezienswaardigheden in Versilia zijn onuitputtelijk. Viareggio is ontstaan uit een kasteel, dat in 1172 door de steden Lucca en Genua werd gebouwd als verdediging tegen de stad Pisa. Ten zuiden van Viareggio strekt zich het grote natuurpark Parco di Migliarino uit. Dit gebied omvat 23 kilometer kust, glooiende duinen, koele bossen en het meer Lago di Massaciuccoli.

Duomo di San Martino

De Duomo di San Martino in Lucca is een kathedraal aan de Piazza San Martino. De bouw van de kathedraal startte in 1060, maar het werk aan de versierde gevels werd pas in 1241 compleet voltooid door Guido Bigarelli.

De basiliek van San Frediano

Dit is een romaanse kerk op de Piazza San Frediano in Lucca. Het is een van de meest bezochte kerken van de stad. Frediano was de Ierse bisschop van Lucca in de eerste helft van de 6e eeuw. Hij liet op deze plaats een eenvoudige kerk bouwen gewijd aan San Vincenzo, een martelaar uit Spanje.

Pisa

U bent nu toch in de buurt. De Toren van Pisa mag u niet overslaan. De toren die eigenlijk de klokkentoren van de kathedraal is, vormt met het baptisterium een fraai Gotisch geheel in de stad en is niet voor niets wereldberoemd.

Florence

Niet om de hoek, maar Florence moet u beslist zien. De meeste bezoekers gaan meteen naar de Duomo, het middelpunt van de stad. De drie eeuwen bijna ononderbroken heerschappij van de machtige Famiglia di Medici heeft ervoor gezorgd dat de stad tot ongeveer het jaar 1730 het culturele en intellectuele hart van Europa was. Bezienswaardigheden in Versilia en omgeving zijn indrukwekkend.