Smaragdkust

Uw vakantie aan de Costa Smeralda blinkt als een uitnodigende smaragd. De Costa Smeralda wordt ook wel Smaragdkust genoemd en is een klein kustgebied in het noordoosten van Sardinië. Het gebied is niet meer dan 55 kilometer lang en staat bekend om de mooie stranden en kleurrijke dorpjes. Dorpjes met piepkleine winkeltjes, fluwelen fonteintjes en intieme restaurantjes waar u gaat genieten van de typisch Sardijnse sfeer.

Mondain

De belangrijkste stranden aan de Costa Smeralda zijn Porto Cervo, Capriccioli, Poltu Cuatu, Liscia di Vacca, en Cala di Volpe. De kust is ontwikkeld in 1961, toen prins Karim Aga Khan IV besloot betoverende stranden te maken. De strook heeft een chique en mondain karakter. Kijk niet gek op wanneer u zomaar een beroemdheid tegen het lijf loopt.

Baaien en grotten

Silvio Berlusconi bijvoorbeeld, heeft een villa in Costa Smeralda. De Porto Cervo met de ontelbare, dure boetieks, nachtclubs en restaurants is een speelplaats voor de jetset. Naast uitgestrekte zandstranden kent de kust ook stille baaien en koele grotten. Vooral in de omgeving van de Golfo di Orosei en het plaatsje Cala Gonone.

Natuur

Uw vakantie op Sardinië wordt sowieso genieten van de overweldigende natuur, de typisch Italiaanse sfeer in plaatsen als Alghero, Cágliari of Sassari en natuurlijk de betoverende stranden. Ten zuiden van Corsica presenteert Sardinië zich in een bergachtig landschap dat voor eilandbewoners van oudsher een schuilplaats was voor de ontelbare indringers.

Sardijns leven

In het binnenland kunt u ongestoord op ontdekking gaan naar het echte Sardijnse leven. Hier vindt u nog typisch Sardijnse dorpjes waar een ruzie tussen de bakker en de smid nog op het dorpsplein wordt uitgevochten. Het is net zo snel weer over als dat het begonnen is. Uw vakantie aan de Costa Smeralda wordt een stralende ontdekkingstocht.