Massieven

vakantie in Abruzzo-Abruzzen wordt genieten van de overweldigende natuur, de typische
Italiaanse sfeer in plaatsen als L’Aquila, Pescara of Chieti en natuurlijk de stranden. De kustlijn van Abruzzo is gevarieerd, in het noorden zijn er zandstranden en naar het zuiden verandert de kustlijn naar ruig en wild.

Hooggebergte

Het hooggebergte de Abruzzen ligt in de regio Abruzzo en wordt verdeeld in twee trotse massieven. Gran Sasso d’Italia, met als hoogste punt de Corno Grande en La Majella, met de Monte Amaro, en een westelijke keten die in de Monte Velino zijn hoogste punt bereikt.

Nationale Park

In het centrale deel van de Abruzzen bevindt zich het nationale park, waar de beukenbossen bewaard zijn gebleven. Het klimaat is ruig. Op de hellingen liggen bergweiden, waar veeteelt en kaas wordt gemaakt. In de dalen en in het bekken van het drooggelegde Lago Fucino worden druiven, olijven en citroenen verbouwd.

Witrugspecht

In het park tonen driehonderd vogelsoorten hun verenpracht. Tot de in het park levende roofvogels behoren de havik, de steenarend en de slechtvalk. Andere zeldzame vogels zoals de glanskopmees en de witrugspecht kunt u met wat geluk spotten.

Orchidee

Ongeveer dertig soorten amfibieën en reptielen leven in het park van Abruzzo, waaronder de spitssnuitadder, de gevlekte salamander en de brilsalamander. In de koele meren en beekjes zwemt de forel. Trots van het park is de Kleine schoen van Venus of de Slof van onze dame, de grootste, in het wild groeiende Italiaanse orchidee. Een vakantie in Abruzzo-Abruzzen geeft energie.