Romantisch

Uw vakantie in Assisi wordt geschiedenis. Assisi gaat u nooit meer vergeten. Assisi ligt in de provincie Perugia en ligt in het hart van Centraal-Italië. Het gematigde reliëf van de Centrale Apennijnen vloeit zich harmonieus samen met een bol groen heuvellandschap, waarin talrijke heldere bronnen, woeste rivieren en blauwfrisse meren de regio vruchtbaar houden.

Dal van Spoleto

Assisi is gebouwd op de helling van een heuvel die links het dal van Spoleto overziet tot rechts

Perugia op zo’n 15 kilometer afstand. De stad van de 13e eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi is een bekende bedevaartsplaats, die ook door toeristen gewaardeerd wordt vanwege haar heuvelachtige, smalle straatjes en pittoreske winkeltjes.

Minerva

De stad is legendarisch door haar roomwitte kleur en silhouet, gedomineerd door de basiliek en de burcht op de heuveltop, aan de voet van de groene, 1290 meter hoge Monte Subasio. Het grootste plein van Assisi, de Piazza del Comune, wordt gedomineerd door de zuilen van de Romeinse tempel van Minerva, die goed bewaard is gebleven omdat men er in later tijden een kerk achter gebouwd heeft.

Popolo

In de 14e eeuw werd hier het Palazzo del Popolo gebouwd, het gemeentehuis, dat nog steeds in gebruik is. De volksmacht die in de 13e eeuw, zoals in veel Umbrische steden, de kerkelijke en wereldlijke heersers verdreef, is te herkennen aan het Palazzo del Capitano del Popolo, voorzien van een massieve toren.

Aardbeving

Op 26 september 1997 werd Assisi getroffen door een zware aardbeving. Er vielen vier doden. De Basilica werd ernstig beschadigd. De kerk werd gedurende twee jaar gesloten wegens restauratie. Uw vakantie in Assisi ontkomt nooit aan deze tragedie.