Uitbundige maaltijden

Uw vakantie in Maremma is een reis tussen groene glooiende heuvels, ongerepte kust met mooie stranden, en een ongetemde natuur met wilde paarden en dampende moerassen. Hier en daar liggen kleine verscholen dorpjes waar de boeren nog het hele dorp trakteren op uitbundige maaltijden aan lange tafels wanneer de oogst succesvol is. Het is feest, u bent in Maremma.

Maremma

De provincie Grosseto is de meest zuidelijke van Toscane. De aan de Tyrreense Zee liggende provincie Grosseto bestaat uit de licht glooiende streek Maremma, waarvan de hoofdstad het centrum is. Tot de provincie behoren enkele eilanden van de Toscaanse Archipel. De Formiche di Grosseto, Giglio, Giannutri en het schiereiland Monte Argentario.

Diaccia Botrona

De provincie wordt doorkruist door de 160 kilometer lange rivier Ombrone. De Maremma werd traditioneel bevolkt door de butteri, veefokkers die tot voor kort nog altijd paarden gebruikten. Follonica, Orbetello, Massa Marittima, Pitigliano zijn pareltjes die u ongetwijfeld gaat ontdekken op uw tocht. Net als het uitgestrekte moerasgebied van Diaccia Botrona, met alle denkbare soorten watervogels.

Maremma

De wilde natuur van de Maremma omvat kleine ecosystemen waar de seizoenen ongestoord hun gang kunnen gaan. Natuurparken en reservaten zijn een actief bezoek waard. Doe mee aan excursies en spot de mooiste vogels. Maremma omvat maar liefst 160 km kust. De zand- en rotskusten zijn zeer gevarieerd. De bossen die grenzen aan de stranden van de Maremma behoren tot de weinige gebieden waar de ecosystemen van lagune en moeras de urbanisatie hebben overleefd. Ongerept

De kust van Castiglione della Pescaia bestaat hoofdzakelijk uit geleidelijk aflopende zandstranden.

Enkele rotsachtige stranden bevinden zich nabij Punta Capezzolo, Punta Ala en de Rocchette. De Alta Maremma is het noordelijke deel van de regio en grenst aan de provincie Siena. Dit gebied wordt gekenmerkt door de vele mooie dorpen als Civitella Marittima, Roccastrada, Roccatederighi of Sassofortino.